Metoden

Pilates er fysisk træning af hele kroppen udviklet af Joseph H. Pilates for mere end 100 år siden. Joseph H. Pilates kaldte oprindeligt sin metode for Contrology, og først efter hans død i 1967 fik det navnet Pilates. Navnet blev givet af hans kone Clara og hans elev Romana Kryzanowska for at ære ham. Metoden har bevist sig selv igennem tiderne som en effektiv og sikker træningsform, når det udføres og undervises korrekt. Det har igennem årtier været favorittræningen for dansere, gymnaster og fitnessentusiaster verden over.

 

pilates poster

”In 10 sessions you will feel the difference
in 20 you will see the difference
and in 30, you will have a new body.” By Joseph H. Pilates

Klassisk Pilates er hård fysisk træning for hele kroppen, men træningen er for alle, da den er skånsom for led og sener. De første cirka ti gange, du træner Pilates, vil fokus være på mave og ryg, men hurtigt begynder du at mærke, at arme og ben også bliver trænet da Pilates er en helkropstræning.

“A man is as young as his spinal column.” By Joseph H. Pilates

Pilates træning giver øget bevægelighed, mobilitet, styrke og smidighed, og du mærker fordelene i kroppen samt mere overskud i hverdagen. Smerter i ryg, nakke, skuldre og knæ reduceres ved gentagen træning. Du opnår bedre kontrol over krop og åndedræt, hvilket bruges til at reducere stress og smerter og til at forbedre respirationen ved løb og anden aktivitet med høj puls.

 

“If your spine is inflexibly stiff at 30, you are old. If it is completely flexible at 60, you are young.”

By Joseph H. Pilates

Klassisk Pilates bliver ikke kun udført på en måtte på gulvet, men også på Pilates apparaterne så som reformer, wunda chair, tower, cadillac, pedi o pole og barrels. Derudover bruges et lille redskab kaldet magic circle og en lille bold.

“Pilates works. Trust the method” By Romana Kryzanozska

 

Træning i Pilates apparaterne – Privat, Duet, Semi Privat eller Tower class

Vi tilrettelægger den individuelle træning ud fra dine forudsætninger, ambitioner og krav. Du er velkommen, uanset om du er eliteatlet, eller om du ønsker at komme i gang med en mere aktiv hverdag.

Hvis du ønsker en personlig træning med maksimalt udbytte, så er individuel noget for dig. Her lægges der vægt på dine ønsker, og du motiveres hver gang til at yde, hvad du kan. Der trænes både på måtte og i Pilates apparaterne hvilket altid gør træningen alsidig og udfordrende.

Hvis du har specielle behov eller skavanker, planlægges undervisningen med hensyn til dette. Ved individuel undervisning sikres du de bedste betingelser for en sikker og fokuseret træning. Her trænes enten privat (1-1), duet (2 pers) eller semi-privat i små hold á 3 – 4 personer. Ønsker du/I, at booke en time, så skriv til booking@pilatesb.dk.

Hvis du vil træne på et lille hold, hvor der inddrages forskellige apparater og hjælpemidler, så er Semi-privat hold noget for dig. Du kan se holdene på holdplanen og du tilmelder dig via booking formularen eller ved at sende en email til booking@pilatesb.dk. Der kommer løbende nye hold på planen. Skriv for yderligere info.

Pilates måttehold

Hos Pilates B trænes der fokuseret, og der er hold for alle. Find det hold på holdplanen, der passer dig bedst og skriv eller ring for yderligere informationer. Se holdplanen for opstart og tidspunkter.

Holdene tilmeldes fra gang til gang via vores bookingsystem og ved brug af klippekort. For at blive oprettet som kunde, udfyld da venligst vores Tilmeldings formular eller skriv en email til os på info@pilatesb.dk.

Intro

Holdet er for dig som er ny til klassisk Pilates hos os og der tages også hensyn til dig, som døjer med mindre skavanker og immobilitet. Har du store gener, føler dig usikker eller er pre- /post operation, da anbefaler vi at du starter op med privat timer så du kommer rigtigt fra start.

Ideal

Her deltager alle som er i god form, og dig som allerede er bekendt med metoden og den klassiske tilgang til Pilates. Her kræves en god grundform og kondition, men ikke nødvendigvis de store forkundskaber inden for Pilates metoden.

Challenge

Dette hold er for dig, der er i god fysisk form og ønsker at blive udfordret hver gang. Her forudsættes det at du har styr på grundteknikkerne i Pilates og at du er i god fysisk form.

 

Uddannelsen

Hos Pilates B, er alle instruktører uddannet i klassisk Pilates og går op i høj faglighed, professionalisme og en seriøs tilgang til vores kunder.

Du kan tage din uddannelse hos Pilates B med Sara Schytz. Så hvis du overvejer en uddannelse som instruktør i klassisk Pilates, så kan du kontakte os for næremere info og vejledning. Vi søger løbende dygtige og veluddannede instruktører og det er også muligt at tage dine student teacher timer og observationstimer hos Pilates B.