Træningsforløb i klassisk Pilates

Dette er et træningsforløb for dig der er dybt passioneret omkring Pilates og elsker alt hvad det gør ved din krop og gerne vil gå lidt mere i dybden med de klassiske øvelser og bliver klogere på, hvad metoden egentlig kan.

På en Pilates uddannelse er fokus på teori og det at undervise andre – på dette forløb, handler det om teknikken, øvelserne, filosofien og Pilates metoden i sin rene form. Forløbet er praktisk orienteret uden eksaminer eller krav til observationstimer, så forbered dig på at får trænet en masse, sved på panden og ømme muskler. Efter endt forløb vil du modtage et bevis på gennemførelse af den intensive træning, men det er ikke en uddannelse til Pilates instruktør. Hvis du er interesseret i en egentlig uddannelse, kontakt os da på sara@pilatesb.dk.

Opstart 23-24 september 2017. Sidste frist for tilmelding til weekend 1 er 1. september 2017.

Hvad får du ud af det?

Du får en masse træning og kommer i topform! Samtidig får du styr på alle de tekniske detaljer i øvelserne, og vi nørder i detaljen med principperne og forståelsen af, hvordan en øvelse slutter og starter. Dette forløb kan også være trin 1 til at tage springet til en fuld uddannelse senere hen.

Vi fordyber os i alle de gode klassiske øvelser på alle apparater og du kommer igennem alle de klassiske øvelse som du vil blive udsat for i et evt. uddannelsesforløb – plus lidt ekstra så du får det fulde klassiske repertoire.

Udover teknikken i øvelserne, lærer du på forløbet den originale rytme og hvordan denne rytme hjælper dig til at udfører øvelserne korrekt. Her presser vi den sidste juice ud af alle øvelser så du ikke er i tvivl om hvor, hvordan og hvornår det skal mærkes de forskellige steder i kroppen. Du lærer også lidt om historien, filosofien, Pilates principperne, apparaterne, vedligeholdelsen af udstyr og sikkerhed så du kan træne sikkert og ansvarligt selv uden en instruktør. Desuden lærer du hvilke forholdsregler, der skal tages i forbindelse med diverse skader og skavanker.

Sara Schytz underviser dig igennem hele forløbet og deler ud af al hendes viden. Sara vil præsentere dig for hvorfor vi gør tingene som vi gør i Pilates og du lærer at kombinere din intuition og viden i en perfekt blanding i valg af øvelser. Du vil få en masse ”a-ha” oplevelser undervejs i træningen og der er tid til, at du får forståelsen og teknikken ind i kroppen.

Hvis du tilmelder dig hele forløbet, så får du efter weekend 2 også adgang til at træne på egen hånd i studiet på angivne tidspunkter hvor Sara Schytz er i studiet. Den gratis adgang gælder fra weekend 2 til og med weekend 7 og du skal registreres på forhånd til brug af udstyr.

 

Forløbet

Forløbet er delt op i 7 weekends, hvor vi mødes lørdag kl. 11-16 og søndag kl. 8-14 – søndag indlagt 1 times pause, dvs. 10 timer pr. weekend og 70 timer for det fulde forløb.

Der er ingen prøver eller hjemmearbejde og du kan enten vælge at tage hele forløbet, kun tage første del eller, du kan hvis du allerede er uddannet i den klassiske metode vælge de weekends der passer dig.

Hvis du ikke har den store erfaring på apparaterne eller med klassisk Pilates, så skal du starte fra weekend 1. Du kan stadig godt være med videre, så skal du blot minimum have haft 10 privat timer inden weekend 2 og ca. 30 timer inden weekend 5. Dette er for at sikre at du kan udføre øvelserne på dette niveau og at alle for tilstrækkeligt ud af det. Hvis du har mange års erfaring på udstyret fra en anden retning end klassisk, så kontakt Sara inden tilmelding og vi laver en individuel plan for dig.

Studiet er som det eneste studio i Danmark, fuldt udstyret med det bedste klassiske udstyr på markedet. Primært fra Design By Basil og enkelte apparater fra TecnoPilates og Pilates Scandinavia.

Hvis du allerede er i gang med din uddannelse, så tæller disse træningsweekends som praktiktimer.

 

Program: – der kan forekomme enkelte ændringer i programmet undervejs.

Weekend 1  23-24/9

  • Pilates historie, filosofi og principperne. Mat work – vi gennemgår alle øvelserne fra a-z og alle modifikationer, variationer og progressioner. Du lærer at bruge Magic Circle, håndvægte og små bolde til de klassiske øvelser. Introduktion til Reformeren og weekend 2, gennemgang af sikkerhed og hvordan man færdes i et studio miljø.

Weekend 2  28-29/10

  • Repetition af øvelserne fra Reformeren, gennemgang af sikkerhed og hvordan man færdes i et studio miljø. Vi fortsætter med Reformeren og du kommer igennem alle de hyppigst brugte øvelser i træningen som ikke sætter de store krav til din fysik. Denne weekend svarer til Ideal niveau i Romanas opdeling af hele Joseph Pilates repertoire. Introduktion til Cadillac. Visning af Romana som underviser på Reformer og Eve Gentrys træning, da hun genoptrænede efter fjernelse af bryst tilbage i 1950´erne.

Weekend 3  OBS! Ny dato! 9-10/12

  • Cadillac/wall units – oprindeligt kaldet Rehab-table – du får et godt og bredt repertoire af alle øvelser på Cadillac og flere forskellige forslag til, hvordan du kan bygge en god træningsseance op lige fra genoptræning til topatlet. Introduktion til åndedrættet og hvordan du bruger det aktivt i din træning. Du lærer at se sammenhænge i øvelserne fra måtten, Reformeren og Cadillac. Visning af Romanas Cadillac.

Weekend 4   20-21/1

  • Wunda chair – ”Home Reformer” og High Chair – vi gennemgår alle øvelser og sammenligner med Reformeren. Repetion af Pilates principperne og åndedrættet. Vi går i denne weekend lidt dybere ind i alignment i kroppen og hvordan du vælger fod og håndposition i en given øvelse? Visning af Romanas Chairs.

Weekend 5  3-4/3

  • Barrels, barrels, barrels…. Mini barrels, ladder barrel og spine corrector! Et utal af fantastiske øvelser som virkelig gør noget godt for din nu ret veltrænede krop, dit åndedræt og fleksibilitet. Du får alle de variationer der findes og lærer hvordan du med fordel kan bruge en barrel derhjemme til at træne på. Vi snakker i detaljer om åndedrættet, flow og rytme og taler lidt om hvad barrels bruges til og hvad den gør godt for? Visning af samtale mellem Romana og Jay Grimes.

Weekend 6   14-15/4

  • Reformeren det fulde repertoire – nu er det ”serious business” og du får brug for alle de kompetencer og egenskaber som du har bygget op igennem forløbet, lige fra din styrke, til din fleksibilitet, din udholdenhed og stabilitet. Til denne weekend skal du være i god fysisk form og have lyst til at udfordre dig selv. Vi dykker ned i de mere avancerede øvelser og taler om hvor fokus, tyngdepunkt og rytmen skal ligge for at finde den gode kontrol hele vejen igennem.

Weekend 7  OBS! Dato følger!

  • Man skulle tro at du nu havde været igennem det hele? Men vi tilføjer lidt på Pedi-o-pole og hvordan du bruger alle de små apparater og hvad de gør godt for. Vi taler om, hvordan du bedst kan afslutte en træningsseance og hvornår det er mest hensigtsmæssigt at vælge den ene måde frem for en anden. Desuden gennemgår vi Reformer øvelserne på måtten som inkluderer en masse stående variationer. Nu har du det store overblik over Pilates metoden og vi kigger på ligheder og forskelle i øvelser og du får en god forståelse af, hvordan fjedrene arbejder og hvilken betydning det har for din træning og hvordan systemet så smukt hænger sammen. Visning af små sekvenser fra Romana til træning af ansigtsmuskulatur og andre små sjove detaljer som de færreste kender!

 

Pris og datoer

We1:23-24/9     we2:28-29/10   we3:2-3/12   we4:20-21/1   we5:3-4/3   we6:14-15/4       we7:26-27/5

1 weekend – 3.200 d.kr

3 weekends – 9.000 d.kr

Hele forløbet, 7 weekends – 18.000 d.kr.

  • Gratis egen træning i studiet og sparring undervejs

OBS! Hvis du booker hele træningsforløbets, så får du desuden 10% rabat på privat timer og hold i studiet og på deltagelse på Internationale workshops afholdt hos Pilates B så længe kurset varer. Derudover tilbydes du 10% rabat på Pilates udstyr fra TecnoPilates

 

Hvorfor vælge et forløb hos Sara Schytz?

Når du undervises af Sara, mærker du hendes store erfaring og du vil mærke venlighed, forståelse og respekt blandet med en god portion humor og hendes pædagogiske evne til at forklare tingene i dybden. Sara bruger præcise og brugbare hands-on rettelser og hendes sprog er direkte og let at forstå.

Sara Schytz brænder dybt for klassisk Pilates og er meget passioneret omkring træningen – hvad end det er at træne med mennesker under et genoptræningsforløb, mennesker som er fysisk stærke og fit som ønsker at forstå sin krop lidt bedre eller om det er at uddanne nye instruktører. Du vil blive mødt med åbenhed og hjertevarme og en stor forståelse af krop og sind. Der er altid plads til et spørgsmål til og Sara vil svare dig så godt som muligt og hjælpe dig til, selv at finde svarerne så du kan bruge dette videre i din egen træning og undervisning.

Sara blander sin brede faglige viden med en stor portion intuition og du vil få åbne og ærlige svar. Der vil generøst blive delt ud af fif og detaljer, som hun har tilegnet sig igennem et utal af uddannelser, kurser, workshops og træningsforløb med mange af de ”grand-old” og erfarne Pilates udøvere, bl.a. Shari Berkowitz, Bob Liekens, Jay Grimes, MeJo Wiggens og Siri D Galliano.

Alle disse undervisere har hver især bidraget til, at Sara forstår metoden til fulde og kan navigere frit i Pilates i hendes arbejde med kroppen. Sara er i konstant bevægelse og søger hele tiden ny viden og ny inspiration til glæde for hende selv, studiet, hendes team og dig som kunde eller deltager på træningsforløb eller uddannelse.

Du kan læse mere om Sara Schytz, studiet og Pilates metoden på www.pilatesb.dk og du kan tilmelde dig ved at skrive til info@pilatesb.dk. Har du spørgsmål til forløbet, henvend dig da meget gerne til en snak.

Pilates B byder alle retninger velkommen til træning og workshops – så lige meget hvem du er, vil du blive budt velkommen med åbne arme, udvist respekt og professionalisme, og med fuld forståelse for forskellig baggrund og erfaring.

Jeg glæder mig til at træne med dig og til at guide dig igennem din Pilates udvikling!

Vi ses i studiet!

Sara Schytz

Vil du vide mere eller tilmelde dig? Skriv da gerne på sara@pilatesb.dk