Kiropraktor Jens Jacobsen knækkede koden – Ved første besøg!

,
Kiropraktor Jens Jacobsen

Det snurrer i hænderne, fingrene sover om natten, og det bekymrer mig og forstyrrer nattesøvnen. ”Det kan være Karpal-tunnelsyndrom” siger min læge. Jeg køber dyre skinner til at sove med, og det hjælper også i en kortere periode. Så bliver det værre igen, og gode råd er dyre! Inden jeg vender tilbage til min læge og en eventuel operation, prøver jeg alternative veje. Jeg har hørt, at kiropraktik kan hjælpe, så det skal da prøves!

Jeg finder Kiropraktor Jens Jacobsen hos Pilates B, og booker en tid til en kiropraktisk forundersøgelse.

En iskold torsdag formiddag kører jeg til Lyngby Hovedgade Pilates B Clinic og Studio, og her bliver jeg mødt af en venlig og kompetent herre, der er uddannet kiropraktor. I disse Googletider har jeg allerede tjekket, om der findes noget om Jens Jacobsen, og det gør der. Jens har været elitegymnast for det danske landshold, administrerende direktør for Aleris-Hamlet i Ringsted, undervist på Syd Dansk Universitet i biomekanik på Kiropraktor-studiet, og så har han været formand for Dansk Kiropraktor Forening i mange år. Et imponerende CV, og det beroliger mig.

Jens ser på hele mennesket, og hans tilgang til min problematik er grundig, omsorgsfuld og professionel.

Jens har sit eget lokale bagerst i Pilates B. Her er roligt og lyst. På gulvet står to plakater; en af menneskets muskler og en af vores rygsøjle. Midt på gulvet står den hvide briks og venter på mig. Jeg er ved at lægge mig ned, samtidig med at jeg forestiller mig det første højlydte knæk, da Jens beder mig om at tage plads på en stol og tage det helt roligt.

Først efter en uddybende samtale, et blodtrykstjek og et fagligt syn på min gang og holdning, går Jens i gang med at diagnosticere mit problem. Jeg slynger selv ud, at det nok er Karpal-tunnelsyndrom, det lyder da af noget! Stille og roligt undersøger Jens mit ”stillads” fra top til tå, og det går op for mig, at han kan manipulere på en måde, der provokerer min hænder, og jeg mærker tydeligt, at det også er fra halsmuskulaturen, at mit problem er. ”Det er Skalener-porten” siger Jens, din krop hænger sammen.

Efter endt behandling, hvor udstrækning, tryk og modtryk benyttes på en måde, der aldrig gør ondt, men alligevel kan mærkes, oplever jeg en lethed i hele kroppen, der giver mig mod på at fortsætte. Vi aftaler en ny tid ugen efter, og jeg tager hjem med følelsen af at være blevet taget alvorligt. Jens har foreslået, at jeg kombinerer kiropraktik med Pilates B. Det bliver næste step på min vej, så jeg forhåbentlig kan undgå en operation.

Krop og sind

Nu har jeg fået to behandlinger og afventer den tredje, og jeg synes allerede, at der er en bedring i hænderne, men også i resten af min slidte krop. Kombinationen af samtale og behandling fungerer for mig. At krop og sind er uløseligt forbundet går endnu engang op for mig, og det er præcis det, Jens arbejder med. Han skaber den rette balance og styrke i kroppen, og så skal jeg selv arbejde videre…

Tænk, hvad jeg har fået ud af at møde kiropraktoren og mennesket Jens Jacobsen – TAK!

Skrevet af Liselotte Arentoft Gath, nystartet blogskribent for Pilates B. Denne anbefaling er mit første møde med stedets kiropraktor.