The Pilates Standard Intro kursus 15.-16. februar 2014

Første del af Pilates uddannelse gennemført

alle sammenI samarbejde med The Pilates Standard Sverige, blev der i weekenden 15.-16. februar for først gang i Danmark afholdt første del af uddannelsen til klassisk Pilates instruktør. The Pilates Standard er en international anerkendt Pilates uddannelse og der uddannes intruktører over alt i Europa.

Petra Karlsson fra Helsingborg, Sverige, som er en af de tre grundlæggere, kom selv og afholdte uddannelsen hos Pilates B.

Det er frit for enhver, at starte sin egen uddannelse op, men der er kun et fåtal som er anderkendt og godkendt af PMA – Pilates Metode Alliance. En godkendelse hos PMA kræver, at form og indhold har en høj kvalitet, at måden øvelserne udføres på og formidles på er i tråd med Pilates metoden og er fysiologisk og anatomisk korrekt og, at grundlæggerne selv er godkendte instruktører i Pilates. 

Der blev knoklet hårdt, og både hjerne og krop kom på arbejde under weekenden. Deltagerene på kurset, var alle enige om, at Petra er en af de bedste instruktører i denne del af Europa og, at kursets indhold er meget relevant og godt gennemarbejdet. Alle gik herfra, med følelsen af, at de var blevet styrket som instruktører, samt “at det hele giver meget bedre mening”. Der findes en masse teorier og teknikker indenfor Pilates, men som med alt muligt andet, så gælder, at hvis det er for ukonkret og kludret at forklare, så er der sikkert et hul i teorien et eller andet sted. Med klassisk Pilates, mærkes hurtigt, at det føles rigtigt og godt for kroppen og, at rækkefølgen af øvelserne giver mening. Efter en weekend med Petra, så virker alt let og ligetil. Dette er en af hendes store forcer, at få det til, at være simpelt og ligetil at undervise og forstå bevægelserne.

Intro mat kurset er indgangen til alle The Pilates Standard videre uddannelser, om det er en uddannelse til Pilates måttehold, eller den fulde uddannelse som Pilates instruktør der søges. Den fulde uddannelse kaldes Comprenhensive og inkludere uddannelse i alle de klassiske Pilates maskiner samt alle måtteøvelserne.

Hvis du vil læse mere om Pilates metoden og uddannelserne så kan du finde mere information www.thepilatesstandard.se og www.pilatesmethodalliance.org.